FS 240, Driehoeksmes 250-3

Beschrijving FS 240, Driehoeksmes 250-3

Artikelnummer: 41472000164 Categorieën: ,

Beschrijving

Stevige en ergonomisch verbeterde 1,7kW benzine bosmaaier met lange levensduur. Met zuinige 2-MIX-motor. Ideaal voor maaiwerkzaamheden in land- en tuinbouw.

Extra informatie

STIHL 2-MIX-motor met spoelsysteem

De STIHL-tweetaktmotor met 2-MIX-technologie zorgt voor sterke prestaties, eender welke trekkracht en bespaart daarbij tot 20% brandstof in vergelijking met de even sterke STIHL tweetaktmotoren zonder 2-MIX-technologie. De motor combineert een vie…

Luchtfilter met lange levensduur

De papieren filter met een hogere levensduur , die makkelijk toegankelijk is, zorgt voor langere onderhoudsintervallen. (gelijkaardige afbeelding)

Bosbouwgordel ADVANCE PLUS

Nachrüstbar

STIHL antivibratiesysteem

Het antivibratiesysteem wordt bij motorapparatuur voor het groenonderhoud ingezet. Absorberende zones reduceren de overdracht van de trillingen, die door de motor en het roterende snijgereedschap ontstaan. De grepen zijn daardoor uiterst vibratiea…

Knop voor winterstand

De instelling winter- en zomerstand is eenvoudig en snel door middel van een schuifhendeltje. Dit voorkomt het bevriezen van de luchtfilter en carburator in de winterstand. (Gelijk. afb.)

Dubbel draagstel

Hoogwaardig dubbel draagstel. De zachte voeringen maken het makkelijker om vele uren te werken.

Dubbele handgreep (maaistuur)

De dubbele handgreep wordt ook als ergonomisch maaistuur omschreven. Deze laat bij het maaien de natuurlijke maaibeweging toe en laat zich gemakkelijk door een knevelbout verstellen. Bij motorzeisen en bosmaaiers is de dubbele handgreep de juiste …

Gereedschapsloze handgreepinstelling

Het ergonomisch maaistuur kan met behulp van een knevelbout aan de bediener aangepast worden en dit zonder gereedschap. (Afbeelding toont bosmaaier.)

Compensator

De STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. De filter dient eerst gereinigd te w…

Handbenzinepomp

Met de handbenzinepomp kan met de duim benzine in de carburateur worden gepompt. Hierdoor wordt na een langere buitengebruikstelling van de machine het aantal keren uittrekken van het startkoord gereduceerd.

Veiligheidsbril

De standaard veiligheidsbril dient voor uw veiligheid. De brillen zijn goed geventileerd en beschikken over een brede zijbescherming.

Universeel draagstel ADVANCE PLUS

Nachrüstbar

Grote brandstoftank

De transparante brandstoftank van 0,75l zorgt ervoor dat er minder tankstops nodig zijn. Het niveau is makkelijk af te lezen aan de buitenzijde. Makkelijk tanken dankzij de grote toegankelijke tankdop.

Multifunctionele handgreep

Alle bedieningselementen voor de aansturing van de motor kunnen met één hand bediend worden. Daardoor is de bediening bijzonder eenvoudig en betrouwbaar.

Cilinderinhoud

37,7 cm³

Geluidsdrukniveau met metalen gereedschap

98 dB(A)

Geluidsdrukniveau met plastic gereedschap

100 dB(A)

Geluidsvermogenniveau met metalen gereedschap

109 dB(A)

Geluidsvermogenniveau met plastic gereedschap

111 dB(A)

Gewicht

6,9 kg

Snijcirkel diameter

420 mm

Standaard snijgarnituur

Driehoeksmes 250-3

Tankcapaciteit

0,75 l

Totale lengte

1,80 m

Trillingsniveau rechts met metalen gereedschap

4 m/s²

Trillingsniveau rechts met plastic gereedschap

4,9 m/s²

Vermogen

1,7 pk

Offerte aanvragen